Zanimiva kozmetična dejstva: Kako se je vse začelo? - Lime Booking

Zanimiva kozmetična dejstva: Kako se je vse začelo?

Zanimiva kozmetična dejstva: Kako se je vse začelo? - Lime Booking
5 zanimivih kozmetičnih dejstev, ki vas morda presenetijo in hkrati naučijo česa novega. Odkrite kako se je svet kozmetike razvijal skozi čas.

Kozmetika ima v svetu mode in lepote pomembno vlogo že več tisoč let. Nenehno se razvija in spreminja, ponuja nove izdelke in trende, ki navdihujejo in izboljšujejo naš vsakdan. V tem blog zapisu vam bomo razkrili pet zanimivih kozmetičnih dejstev, ki vas morda presenetijo in hkrati naučijo česa novega. 

Kozmetika ima tisočletno zgodovino

Uporaba kozmetike ni nova stvar. Čeprav se je industrija kozmetike razvila v sodobno industrijo, so se ljudje že pred tisočletji posluževali različnih kozmetičnih izdelkov. Na primer, starodavni Egipčani so uporabljali črnilo za oči, ki je bilo narejeno iz oglja in železa, da so okrasili oči. 

Zanimiva kozmetična dejstva: Kako se je vse začelo? - Lime Booking

Začetki uporabe rdečila za ustnice

Rdečilo za ustnice je eden izmed najbolj priljubljenih izdelkov v svetu kozmetike. Ampak ali ste vedeli, da so prvič začeli uporabljati v Mezopotamiji, približno pred 5000 leti? Takrat so ženske uporabljale naravne pigmente, da so obarvale ustnice in jih naredile privlačnejše. Od takrat se je ta praksa razvila in razširila po celem svetu.

Zanimiva kozmetična dejstva: Kako se je vse začelo? - Lime Booking

Vzpon naravne kozmetike

Vse več ljudi se obrača k naravnim in organskim kozmetičnim izdelkom. Zavedanje o sestavinah, ki jih nanašamo na kožo, je postalo pomembno, in zato naravna kozmetika postaja zmeraj bolj priljubljena. Ljudje iščejo izdelke, ki vsebujejo naravne sestavine, kot so olja, izvlečki rastlin in čebelji vosek. Takšni izdelki naj bi bili bolj nežni do kože in okolja.

Zanimiva kozmetična dejstva: Kako se je vse začelo? - Lime Booking

Prvi salon za nohte na svetu

Prvi salon za nohte, imenovan “Mrs. Cobb’s Manicure Parlors,” je bil odprt leta 1878 na Manhattnu, manikura pa je stala 1.25$. Ta zgodovinski dogodek je postavil temelje za prihodnost manikure in postal prostor, kjer so se ženske lahko posvetile urejanju nohtov in hkrati izmenjevale modne smernice. 

To je bil eden izmed prvih korakov v popularizaciji manikure kot pomembnega kozmetičnega postopka po vsem svetu.

Zanimiva kozmetična dejstva: Kako se je vse začelo? - Lime Booking

Izvor beseda kozmetika

Izvor besede kozmetika je grški in izhaja iz “kosmētikos,” kar pomeni “spreten pri urejanju ali razporejanju”.

Kozmetika je brez dvoma nepogrešljiv del našega življenja že tisočletja. Njena zgodovina nas spominja, da se je lepota in urejanje močno razvijala skozi čas, od starodavnih Egipčanov, vse do sodobnih trendov. 

Vam je bil ta članek všeč? Preberite še ostale!

Na spletni strani Lime Booking so za vas izbrane le najbolj zanimive teme iz področij kozmetike, frizerstva, lepotnih trendov itd.

Lime Booking je sicer spletni sistem za naročanje strank, ki strankam salonov omogoča, da se na storitve naročijo kadarkoli in kjerkoli želijo preko spletne forme. Lastnikom salonov pa omogoča lažje poslovanje, več strank in več časa za to, da posvetijo svojim strankam.

Picture of Maša

Maša

Sem Maša in sem tekstopiska za Lime Booking. Upam, da ti je bila prebrana vsebina všeč. 🙂

Druge objave

Preizkusite Lime Booking brezplačno!

Spletni koledar, avtomatska SMS obvestila, spletno naročanje in še več samo en klik stran!