Praznični marketinški nasveti za salone - Lime Booking

Praznični marketinški nasveti za salone

Praznični čas lahko saloni izkoristite tudi za različne marketinške aktivnosti, ki bodo pripomogle k temu, da bodo vaši termini zasedeni tudi po praznikih.

Približuje se najčarobnejši čas v letu, ki je lahko tudi izjemna priložnost za salone, da s pomočjo različnih marketinških aktivnosti promovirate svoje storitve in presenetite ter še dodatno navdušite že obstoječe stranke. V tem blog zapisu smo zato za vas zapisali nekaj prazničnih marketinških nasvetov za salone,  ki vam bodo pomagali sijati v tem prazničnem obdobju.

Praznično vzdušje v salonu

Najprej je pomembno, da poskrbite, da bo vaš salon izžareval praznično vzdušje.

Okrasite prostor s smrečicami, božičnimi lučkami in drugimi prazničnimi dekoracijami. Razmislite tudi o dodatnih elementih, kot so sveže s prazničnimi vonjavami in glasba z božičnimi melodijami. 

S tem boste ustvarili toplo in prijetno okolje, ki bo strankam pričaralo praznično vzdušje že ob vstopu.

Božična nagradna igra

Zagotovite, da bo vaša božična nagradna igra nekaj posebnega in nepozabnega. Namesto običajnih pravil sodelovanja, razmislite o načinih, ki bodo spodbudili stranke, da se dodatno angažirajo in pokažejo njihovo ustvarjalnost ter praznični duh.

Na primer, lahko nagovorite stranke, da delijo fotografijo svoje praznične pričeske ali ličenja. 

Pomembno je tudi, da vzpostavite interakcijo prek družbenih medijev, kjer stranke lahko delijo svoje fotografije in k sodelovanju povabijo še prijatelje.

Poleg nagradne igre na družbenih omrežjih, lahko odgranizirate tudi nagradno igro v samem salonu, v kateri bodo sodelovali vse, ki bodo v prazničnem času obiskali vaš salon.  

Nagrajencu podarite brezplačno storitev ali izdelek iz vašega salona.

Božična darila za zveste stranke

Razveselite svoje zveste stranke z majhnimi božičnimi darili. Lahko so to izdelki za nego las ali kože ali ostali uporabni izdelki kot je steklenica za vodo, paket lokalnih izdelkov,  praznični popusti ali darilni boni za naslednji obisk. S tem ne samo razveselite strank, temveč tudi spodbudite njihovo zvestobo.

Praznični dogodki v salonu

Organizirajte posebne dogodke v salonu, kot so prazničnega delavnice ličenja ali oblikovanja pričesk. To bo privabilo nove stranke in hkrati omogočilo vašim trenutnim strankam, da se nekaj praktičnega naučijo. 

Da bodo vaši dogodki dosegli večje število ljudi, vam svetujemo, da jih oglašujete na družbenih omrežjih salona.

Poleg delavnic  lahko organizirate tudi zaključek leta za vse vaše redne stranke in s tem pripomorete k temu, da se bodo v salon z veseljem vračale tudi prihodnje leto.

Praznično vzdušje na družbenih omrežjih

Ne pozabite ustvariti prazničnega vzdušja tudi na vaših profilih na družbenih omrežjih. Objavljajte fotografije praznično okrašenega salona, delite božične nasvete za nego las in kože ter ideje za praznično ličenje, nohte in pričeske.

Darilni boni

Zelo pomembno je, da ne pozabite na možnost nakupa darilnih bonov. Praznični čas je čas obdarovanja in darilni boni so zelo pogosto in priljubljeno darilo. Poleg tega pa so tudi izjemno učinkovito marketinško orodje, saj privabijo nove stranke in krepijo zvestobo obstoječih.

V prazničnem duhu se odpirajo neštete priložnosti za salone, da izstopate in razveseljujejo stranke. Z uporabo prazničnih marketinških nasvetov boste lahko ustvarili edinstveno doživetje za svoje stranke, privabili nove in hkrati okrepili prepoznavnost svojega salona.

Vam je bil ta članek všeč? Preberite še ostale!

Na spletni strani Lime Booking so za vas izbrane le najbolj zanimive teme iz področij kozmetike, frizerstva, lepotnih trendov itd.

Lime Booking je sicer spletni sistem za naročanje strank, ki strankam salonov omogoča, da se na storitve naročijo kadarkoli in kjerkoli želijo preko spletne forme. Lastnikom salonov pa omogoča lažje poslovanje, več strank in več časa za to, da posvetijo svojim strankam.

Picture of Nika

Nika

Druge objave

Preizkusite Lime Booking brezplačno!

Spletni koledar, avtomatska SMS obvestila, spletno naročanje in še več samo en klik stran!