Kako izkoristiti digitalne kanale za več strank? - Lime Booking

Kako izkoristiti digitalne kanale za več strank?

Kako izkoristiti digitalne kanale za več strank? - Lime Booking
V današnjem digitalnem svetu so digitalni kanali ključni za pridobivanje novih strank. Vas zanima, kako jih izkoristiti za vaš salon? Potem si preberite več.

Digitalni kanali so postali nepogrešljiv del poslovanja vseh podjetij, ki želijo doseči svoje ciljne stranke in z njimi komunicirati ter povečati prodajo. 

Podjetjem namreč omogočajo, da dosežejo širši krog strank, kot bi to bilo mogoče s tradicionalnimi kanali.

V tem blog zapisu vam bomo zato predstavil nekaj načinov, kako saloni lahko izkoristijo digitalne kanale za pridobivanje novih strank.

UPORABA DRUŽBENIH OMREŽIJ

Družbena omrežja so postala eden izmed najbolj priljubljenih digitalnih kanalov in načinov za doseganje potencialnih strank.

Saloni lahko uporabljajo družbena omrežja, kot so Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, LinkedIn in druge, za promocijo svojih izdelkov in storitev ter za vzpostavitev stika s svojimi strankami.

Pri uporabi družbenih omrežij je pomembno upoštevati različne platforme in njihove specifične značilnosti. Na primer Instagram in TikTok sta vizualni platformi, zato je pomembno, da se uporabljajo kakovostne fotografije in videoposnetki, ki bodo pritegnili pozornost potencialnih strank. 

LinkedIn pa je bolj usmerjen v poslovno skupnost, zato je pomembno, da saloni objavljajo vsebine, ki so relevantne za poslovno skupnost in ki bodo gradile ugled in strokovnost salona.

E-POŠTNI MARKETING

E-poštni marketing je učinkovit način za dosego strank in povečanje prodaje. 

Saloni lahko uporabljajo e-poštni marketing za pošiljanje personaliziranih sporočil strankam, kot so novice, posebne ponudbe, novi izdelki in storitve ter druge pomembne informacije. 

S pravilno uporabo e-poštnega marketinga se lahko poveča učinkovitost oglaševanja.

SPLETNO OGLAŠEVANJE

Spletno oglaševanje omogoča podjetjem, da dosežejo svoje ciljne stranke preko spletnih oglasov, ki se prikazujejo na različnih spletnih straneh, družbenih omrežjih in drugih digitalnih kanalih. 

GOOGLE ADWORDS

Google AdWords je ena najbolj uporabljenih oblik spletnega oglaševanja. Podjetja lahko uporabijo Google AdWords za ustvarjanje in prikazovanje oglasov v iskalnih rezultatih Googla. 

To omogoča podjetjem, da dosežejo svoje ciljne stranke, ki iščejo določene izdelke ali storitve. Google AdWords omogoča podjetjem tudi ciljanje oglaševanja glede na lokacijo, starost, spol in druge demografske značilnosti ciljne skupine.

FACEBOOK OGLAŠEVANJE

Facebook je eno najbolj priljubljenih digitalnih kanalov in podjetja lahko uporabijo to platformo za oglaševanje svojih izdelkov in storitev.

Facebook omogoča ciljanje oglaševanja glede na lokacijo, spol, starost in druge demografske značilnosti ciljne skupine. 

Poleg tega lahko podjetja uporabijo tudi Facebook Pixel, ki omogoča sledenje uporabnikom, ki so že obiskali njihovo spletno stran.

VIDEO MARKETING

Tudi video marketing postaja zmeraj bolj priljubljen način za doseganje potencialnih strank.

Podjetjem omogoča, da predstavijo svoje izdelke in storitve na zanimiv in interaktiven način.

Podjetja lahko uporabljajo video posnetke za predstavitev svojih izdelkov in storitev, za izobraževanje strank in za vzpostavitev blagovne znamke. 

Kako izkoristiti digitalne kanale za več strank? - Lime Booking

VPLIVNOSTNI MARKETING

Vplivnostni marketing postaja vse bolj priljubljen način oglaševanja, saj se je v zadnjih letih povečala uporaba družbenih omrežij.

Vplivneži so postali vodilni mnenjski voditelji na družbenih omrežjih, kjer imajo veliko sledilcev in si ustvarjajo zaupanje svoje publike. 

Z uporabo vplivnostnega marketinga lahko podjetja izkoristijo to zaupanje in dosežejo svoje ciljne stranke.

Podjetja lahko sodelujejo z vplivneži na različne načine, vključno z ustvarjanjem vsebin, promocijo izdelkov in storitev ter organizacijo dogodkov. 

Pomembno pa je, da izberete pravega vplivneža za svojo blagovno znamko.

Pri izbiri vplivneža je pomembno tudi upoštevati njegovo uspešnost in kakovost objav, mora biti avtentičen in imeti kakovostne objave, ki bodo pritegnile in ohranile pozornost njegove publike.

Pomembno pa je upoštevati, da vplivnostni marketing ni namenjen samo prodaji izdelkov in storitev ter pridobivanja novih strank, ampak tudi ustvarjanju zaupanja in odnosa z ljudmi.

Kako izkoristiti digitalne kanale za več strank? - Lime Booking

VSEBINSKI MARKETING

Vsebinski marketing je način oglaševanja, ki omogoča podjetjem, da dosežejo svoje ciljne stranke preko kakovostnih in koristnih vsebin. Ta način oglaševanja lahko vključuje pisanje blogov, izdelavo video posnetkov, infografik, e-knjig in drugih vrst vsebin. Vsebina marketing omogoča podjetjem, da postanejo vodilni strokovnjaki v svoji panogi in hkrati zagotavljajo vrednost za svoje ciljne stranke. S tem pritegnejo in zadržijo svoje ciljne stranke.

Digitalni kanali so postali ključni del poslovanja vseh podjetij, ki želijo doseči svoje ciljne stranke in povečati prodajo. V tem blog zapisu smo predstavili le nekaj načinov, kako lahko podjetja izkoristijo digitalne kanale za pridobivanje strank.

Podjetjem svetujemo, da izberejo kombinacijo digitalnih kanalov, ki najbolje ustreza njihovim potrebam in ciljem. Tako bodo brez dvoma dosegli nove stranke in posledično zvišali uspešnost.

Vam je bil ta članek všeč? Preberite še ostale!

Na spletni strani Lime Booking so za vas izbrane le najbolj zanimive teme iz področij kozmetike, frizerstva, lepotnih trendov itd.

Lime Booking je sicer spletni sistem za naročanje strank, ki strankam salonov omogoča, da se na storitve naročijo kadarkoli in kjerkoli želijo preko spletne forme. Lastnikom salonov pa omogoča lažje poslovanje, več strank in več časa za to, da posvetijo svojim stranka

Picture of Maša

Maša

Sem Maša in sem tekstopiska za Lime Booking. Upam, da ti je bila prebrana vsebina všeč. 🙂

Druge objave

Preizkusite Lime Booking brezplačno!

Spletni koledar, avtomatska SMS obvestila, spletno naročanje in še več samo en klik stran!