Frizerska dejstva, ki bi jih morali vsi poznati - Lime Booking

Frizerska dejstva, ki bi jih morali vsi poznati

Frizerska dejstva, ki bi jih morali vsi poznati - Lime Booking
Preberite pet zanimivih frizerskih dejstev, ki vam bodo razkrila nekatere presenetljive vidike tega poklica.

Frizerstvo je poklic, ki ne zahteva le odličnega striženja in oblikovanja las, ampak še mnogo ostalih veščin, ki jih morajo obvladati vsi vrhunski frizerji. 

V tem blog zapisu bomo raziskali pet zanimivih frizerskih dejstev, ki vam bodo razkrila nekatere presenetljive vidike tega poklica. Od umetnosti oblikovanja las do vloge psihologa in nenehnega sledenja najnovejšim trendom – svet frizerstva je poln zanimivosti, ki vas bodo nedvomno presenetile.

Frizerji so tudi psihologi

Morda se vam bo to dejstvo sprva zdelo nenavadno, saj ne pričakujemo, da bo naš frizer igral vlogo psihologa, vendar mnoge stranke prihajajo k frizerju ne samo zaradi striženja, barvanja in ostalih frizerskih storitev, temveč tudi zaradi klepetov. Frizerji pogosto postanejo zaupniki in poslušalci, ki jim stranke zaupajo svoje skrivnosti in težave. To pomeni, da so frizerji brez dvoma več kot le profesionalci na področju frizerstva – so tudi odlični poslušalci in svetovalci.

Raziskava je pokazala, da 43% frizerjev meni, da poleg tega delujejo tudi kot neuradni terapevti svojih strank. Poleg tega bi 37% vprašanih posameznikov ravnalo po nasvetu frizerja prej, kot po nasvetu katerega koli drugega storitvenega delavca. 

Frizerska dejstva, ki bi jih morali vsi poznati - Lime Booking

Oblikovanje pričeske je kot umetnost

Frizerji so umetniki na svoj način. Ko oblikujejo pričeske, uporabljajo svojo kreativnost in spretnosti, da ustvarijo edinstvene videze za vsako stranko. Vsaka stranka je platno, na katerem frizer ustvarja svoje umetniško delo. To zahteva veliko znanja o oblikovanju, barvah in teksturah las.

Frizerska dejstva, ki bi jih morali vsi poznati - Lime Booking

Higiena je na prvem mestu

V svetu frizerstva je higiena ključnega pomena. Frizerji morajo skrbeti za čistočo in dezinfekcijo svojih orodij ter zagotoviti, da so njihovi prostori vedno sterilni in varni za stranke. To je še posebej pomembno, saj lahko nepravilna higiena povzroči prenos raznih okužb in bolezni.

Frizerji se nenehno izobražujejo

Frizerska industrija se neprestano razvija, zato je ključno, da frizerji ostajajo v koraku s hitrimi spremembami v tej panogi. Redno izobraževanje je ključno za ohranjanje vrhunske usposobljenosti. To vključuje pridobivanje znanja o najnovejših tehnikah striženja, barvanja in oblikovanja, hkrati pa tudi sledenje vsem novim trendom. Tako se lahko frizerji lažje prilagajajo in izpolnjujejo želje svojih strank. 

Frizerska dejstva, ki bi jih morali vsi poznati - Lime Booking

Zadovoljstvo strank je na 1. mestu

Najpomembnejša naloga in želja vsakega frizerja je zadovoljstvo strank. Frizerji si prizadevajo, da bi se stranke v salonu počutile dobro in ga zapustile samozavestno ter z nasmeškom na obrazu. Zato je zelo pomembno, da razvijejo dobre odnose s strankami, saj se le tako lahko bolje razumejo njihove želje in potrebe.

Eden izmed zmeraj bolj priljubljenih načinov za zadovoljstvo strank, poleg razvijanja dobrih odnosov in prijetno urejenega frizerskega salona, je tudi uporaba naprednih sistemov za spletno naročanje. 

S sistemom za spletno naročanje namreč močno olajšate in poenostavite svojim strankam naročanje na termine. To jim omogoča, da si kadarkoli in kjerkoli same izberejo svoj termin. 

Sistem za spletno naročanje je odličen primer, kako lahko tehnologija pomaga v prizadevanju za zadovoljstvo strank. 

Frizerska dejstva, ki bi jih morali vsi poznati - Lime Booking

Vam je bil ta članek všeč? Preberite še ostale!

Na spletni strani Lime Booking so za vas izbrane le najbolj zanimive teme iz področij kozmetike, frizerstva, lepotnih trendov itd.

Lime Booking je sicer spletni sistem za naročanje strank, ki strankam salonov omogoča, da se na storitve naročijo kadarkoli in kjerkoli želijo preko spletne forme. Lastnikom salonov pa omogoča lažje poslovanje, več strank in več časa za to, da posvetijo svojim strankam.

Picture of Maša

Maša

Sem Maša in sem tekstopiska za Lime Booking. Upam, da ti je bila prebrana vsebina všeč. 🙂

Druge objave

Preizkusite Lime Booking brezplačno!

Spletni koledar, avtomatska SMS obvestila, spletno naročanje in še več samo en klik stran!