7 nasvetov: kako pridobiti več strank v salon - Lime Booking

7 nasvetov: kako pridobiti več strank v vaš salon

7 nasvetov, kako dobiti stranke v vaš salon - Lime Booking
Se tudi vi sprašujete, kaj narediti, za pridobitev strank v vaš salon? Berite dalje, saj smo za vas pripravili 7 nasvetov, ki vam lahko pomagajo pri tem.

Če ste lastnik salona, veste, da je pridobivanje strank ena izmed najpomembnejših stvari, ki jih morate početi, da bi bilo vaše podjetje uspešno. Kljub temu, da so stranke ključnega pomena, jih mnogi lastniki salona ne morejo pridobiti. Za vas smo zato pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da boste lahko pridobili več strank v svoj salon.

Izdelajte spletno stran

V današnjem digitalnem svetu je pogosto prva stvar, ki jo ljudje storijo, ko iščejo nov salon, iskanje na internetu  Zato je pomembno, da imate funkcionalno, uporabno in privlačno spletno stran, ki vsebuje vse potrebne informacije o vašem salonu, storitvah in cenah. Spletna stran naj bo enostavna za uporabo in prilagojena za mobilne telefone, saj veliko ljudi uporablja telefon, da najdejo informacije o storitvah. 

7 nasvetov, kako dobiti stranke v vaš salon - Lime Booking

Oglaševanje na družbenih omrežjih

Oglaševanje na družbenih omrežjih je ena izmed najučinkovitejših tehnik za pridobivanje strank v vaš salon. Ustvarite si profile za svoj salon na družbenih omrežjih, kot so Facebook, Instagram, TikTok ter začnite objavljati aktualne novice, ponudbe, fotografije svojih storitev, mnenja strank, uporabne nasvete … 

Ne pozabite, da je ključnega pomena, da ste redno aktivni na družbenih medijih, saj to pomaga izboljšati vašo prepoznavnost in povečuje verjetnost, da vas stranke opazijo in se odločijo za obisk vašega salona. Poleg tega lahko uporabite tudi plačana oglaševanja na družbenih omrežjih in Googlu, da ciljate na določene ciljne skupine in povečate svojo prepoznavnost med potencialnimi strankami. Vsekakor pa vam svetujemo, da ne pozabite, kako pomembna so družbena omrežja za vaš salon in pridobivanje strank.

7 nasvetov, kako dobiti stranke v vaš salon - Lime Booking

Spletne ocene in mnenja

Spletne ocene in mnenja so zelo pomembna za pridobivanje novih strank in ohranjanje obstoječih. Stranke se namreč radi zanašajo na mnenja drugih, zato je pomembno, da ohranjate dobre ocene ter mnenja in preglede le teh na spletnih platformah, kot so Google in Facebook. Svetujemo vam tudi, da se odzivate na ocene in mnenja, ste hvaležni za pozitivne in ustrezno ukrepate v primeru negativnih mnenj in ocen. 

7 nasvetov, kako dobiti stranke v vaš salon - Lime Booking

Udeleževanje sejmov in dogodkov

Udeleževanje sejmov in dogodkov na temo salonov in lepotne industrije je odličen način za promocijo vašega salona in pridobivanje novih strank. Na sejmih in dogodkih lahko namreč predstavite svoje storitve, srečate potencialne stranke in jih seznanite s tem, kaj vse vaš salon lahko ponudi. Ne pozabite na promocijske materiale, kot so letaki in vizitke, da jih lahko stranke vzamejo s seboj in se z vami pozneje kontaktirajo.

7 nasvetov, kako dobiti stranke v vaš salon - Lime Booking

Preprosto naročanje na termine

Zaradi hitrega tempa življenja in vse več vsakodnevnih obveznosti, je strankam pomembno tudi to, da se lahko na želen termin v salonu naročijo hitro, brez čakanja na telefonski liniji in brez pisanja mailov. Poleg tega jim je pomembno tudi to, da se lahko naročijo na vašo storitev kadarkoli v dnevu, ne glede na delovni čas salona. 

Orodje, ki lahko močno pripomore k lažjem naročanju, je sistem za spletno naročanje , ki postajajo nepogrešljiv del vsakega salona, saj vam prihrani čas, strankam pa omogoča preprosto naročanje.

uspešno vodenje salona - Lime Booking

Promocijske e-pošte

Eden izmed starejših, ampak vseeno uspešnih načinov promocije je promocija z e-poštnimi sporočili. Svetujemo vam, da pošljete elektronska sporočila svojim obstoječim strankam, novim potencialnim stranka in tistim, ki jih že nekaj časa ni bilo v vašem salonu. Vsebina elektronske pošte naj vključuje nove storitve, popuste, razne nasvete, ugodnosti in podobno. Vsekakor pa vam svetujemo, da bo bodite previdni, da ne pošiljate preveč elektronskih sporočil in prepogosto, da se ne bo zdeli strankam in potencialnim strankam nadležni in bi se zato odjavile od vaši sporočil. 

7 nasvetov, kako dobiti stranke v vaš salon - Lime Booking

Skrb za obstoječe stranke

Skrb za obstoječe stranke je pomemben del uspešnega poslovanja vašega salona. Če želite ohranjati svoje stranke in jim zagotavljati nenehno zadovoljstvo, je treba slediti spodnjim korakom.

 • ZAGOTAVLJANJE KVALITETNIH STORITEV

  Najpomembnejši dejavnik za ohranjanje obstoječih strank je zagotavljanje kvalitetnih storitev. Poskrbite, da boste vedno delali svoje najboljše in se držali visokih standardov, da boste zagotovili, da se bodo stranke vedno vračale.

 • USTVARJANJE ODNOSA S STRANKAMI

  Svetujemo vam, da izkoristite vsako priložnost, da ustvarite dober odnos z vašimi strankami. Spodbujajte pogovor in prisluhnite njihovih željam ter potrebam, da jih boste lahko še bolje razumeli in jim zagotovili točno tisto, kar želijo.

 • NAGRADNI PROGRAMI IN POSEBNE PONUDBE

  Dobro je razmisliti tudi o uvedbi nagradnega programa ali posebnih ponudb za vaše obstoječe stranke. To jim bo dalo občutek, da jih cenite in da si za vas res pomembne.

 • POŠILJANJE OBVESTIL O NOVOSTIH

  Svojim strankam redno pošiljajte obvestila o novostih in dogodkih v vašem salonu. To bo ohranilo njihovo zanimanje in jih spodbudilo, da se vrnejo.

7 nasvetov, kako dobiti stranke v vaš salon - Lime Booking

Stranke, ki redno obiskujejo vaš salon in so zadovoljne z vašimi storitvami bodo salon zagotovo priporočile tudi znancem in prijateljem in vam s tem zagotovo zagotovile kar nekaj novih strank.

Če želite dobiti stranke v salon, morate torej biti kreativni, predani in trdno zavezani k uspehu. Zmeraj poudarjajte svoje edinstvene prednosti in storitve, oglašujte se na družbenih omrežjih, udeležujte se sejmov in dogodkov ter poskrbite za svoje obstoječe stranke.

Ne pozabite, da je ključnega pomena, da ste vedno naklonjeni spremembam in da se ne ustrašite izzivov.

Verjamemo, da če boste upoštevali te nasvete in bodo vaše storitve kakovostne, bo tudi vaš salon uspešen in bo pridobil številne stranke. 

Vam je bil ta članek všeč? Preberite še ostale!

Na spletni strani Lime Booking so za vas izbrane le najbolj zanimive teme iz področij kozmetike, frizerstva, lepotnih trendov itd.

Lime Booking je sicer spletni sistem za naročanje strank, ki strankam salonov omogoča, da se na storitve naročijo kadarkoli in kjerkoli želijo preko spletne forme. Lastnikom salonov pa omogoča lažje poslovanje, več strank in več časa za to, da posvetijo svojim strankam.

Picture of Nika

Nika

Druge objave

Preizkusite Lime Booking brezplačno!

Spletni koledar, avtomatska SMS obvestila, spletno naročanje in še več samo en klik stran!